Aktuelt    |    Om Ans    |    Erhverv    |    Foreninger    |    Institutioner    |    Boliger til salg i Ans    |    Kontakt


Artikel

Menneskene ved Tange Sø

Vi er efterhånden nogle stykker, der er godt trætte af at høre om laksens forhold i forbindelse med Tange Sø.

Hvad med os mennesker. I næsten 100 år har mennesket levet ved Tange Sø, og tilpasset sig den ”nye” vidunderlige natur som søen og dens omgivelser er. Mennesket har bygget huse – høje og lave med udsigt over Tange Sø. Mennesket spiller golf ved søen, går ture og cykler rundt om søen. Mennesket surfer, sejler i joller og både samt ror i kano på Tange Sø. Mennesket står på skøjter på søens is. Mennesket anlægger strande og bader i Tange Sø. Vejfarende holder hvil og spiser den medbragte mad ved Tange Sø og nyder udsigten over søen.

Så ”københavnersnuder” i Danmarks Naturfredningsforening – hold snitterne væk fra vores sø. For os der bor ved Tange Sø, er søen dagligdag og en kær nabo, for jer i DN i København blot en fjern slægtning – og nej kære DN den nære tilknytning til Tange Sø gør os ikke inhabile i debatten – tværtimod.

For de der brænder for laks. Be-think-innovate. Man kan sende folk til månen, så kan man vel også løfte en laks 9 m. Kan laksen ikke bruge trappen, så må den have en lakse-elevator. Der må findes kloge hoveder i Bjerringbro eller andre steder, der kan udvikle en lakse-elevator eller et rør- og pumpesystem, der kan sende en delstrøm af vand og laks fra det nedre å-løb efter Tangeværket op i Tange Sø. Lav systemet gennemsigtigt, så kan det måske også blive en turistattraktion at følge laksen.


Med venlig hilsen
Familien Thorsen
Klokkelyngen 2
8643 Ans