Aktuelt    |    Om Ans    |    Erhverv    |    Foreninger    |    Institutioner    |    Boliger til salg i Ans    |    Kontakt


Nyheder

Benny Andersen på Skoletorvet i Kjellerup

14. februar

Polyfon i samarbejde med Biblioteket og Mosaikken inviterer til en stor oplevelse:

Søndag 3. april kl. 19.30 på "Skoletorvet" i Kjellerup.

Benny Andersen vil sammen med lovende unge musikere fejre Benny's 80 års fødselsdag med et arrangement de kalder for "Hyldest til holdbarheden".

Pris:
Medl: 150 kr.
Andre: 200 kr.

Der er i den forbindelse også udgivet et album. Læs beskrivelse:

Andersen fejrer 80 års fødselsdag med ny musikalsk digtsamling.
Benny Andersen har i samarbejde med Christoffer Møller, Gustaf Ljunggren, Jeppe Skovbakke og Jeppe Gram netop færdiggjort albummet ”Hyldest til holdbarheden”. Et album – og musikalsk digtsamling – der spinder en rød tråd igennem en række af Benny Andersens nye og gamle digte. Albummet udkom d. 9. november i forbindelse med Benny Andersens 80 års fødselsdag (7. november).

Albummet indeholder gamle, nyere, samt helt nye digte oplæst af Benny Andersen, som med sin enestående stemme her finder et stærkt musikalsk fodfæste i fire unge musikeres stemningsfyldte lydunivers. Lyden består af kompositioner fra alle fire musikeres pen skabt til dette unikke møde med en af Danmarks mest folkekære digtere.

Samarbejdet så dagens lys i september 2008 i forbindelse med koncertrækken "Udenfor sæsonen" på Bornholm. Koncertrækken er en årlig tilbagevendende begivenhed, hvis kunstneriske leder er Steffen Brandt. Og det var faktisk Steffen Brandt, som efter at have hørt denne nu album-aktuelle konstellation, samt selv spillet ved disse koncerter, mente, at der var noget spændende i luften. Og at det ikke kun kunne blive ved dette møde. Hele herligheden burde foreviges. Og som sagt så gjort.

De implicerede mødtes derfor i et studie tre dage i december 2008. Benny ankom med en stak af sine egne digtsamlinger under armen. Og hver af de fire musikere medbragte nogle numre, samt ideer af mere skitseagtig karakter. Arbejdet forløb herefter meget ukompliceret og det var spontaniteten som rådede. Lige meget hvilke musikstykker og digte, der blev kombineret, syntes det at give mening i form af en klædelig kontrast eller bare et meget passende akkompagnement.

Timingen var til stede og en enkelt sang, Bennys "Svantes svanesang" syntes at være den rette finale på dette rendezvous, "Mor jer nu godt når jeg er borte.. jeg ønsker jer sange og kærlighed".