Aktuelt    |    Om Ans    |    Erhverv    |    Foreninger    |    Institutioner    |    Boliger til salg i Ans    |    Kontakt


Nyheder

Ans har brug for en lokumsaftale

Af Jarl Gorridsen, Hjortevej 2, Ans og Kristian Pihl Lorentzen, Hermelinvej 4, Ans

I Ans er vi blevet berømte – helt ovre i København. Desværre er årsagen ikke speciel flatterende. Vi er nemlig blevet kendte i trafikkredse for vores mangelfulde og sølle rutebilstation. En særlig kilde til hovedrysten og træk på smilebåndet har været det opsatte ”friluftstoilet”, der i månedsvis stod på græsplænen ved rutebilstationen som en humoristisk lokal protest imod kommunens manglende vilje til at sørge for et rigtigt toilet til de ventende passagerer. Ans er et knudepunkt når vi taler busdrift. Der er direkte forbindelse til byer som Silkeborg, Viborg, Aarhus, Bjerringbro og Kjellerup. Ja, takket være Linie 888 er der endog forbindelse fra Ans direkte til København.

I mange år havde vi et rigtigt hus med venteværelse, toiletter, busplaner etc. for de ventende busrejsende i Ans. Da det ikke længere kunne gå at have fast opsyn på sådanne steder, blev det til sidst ikke en holdbar løsning – hærværk og misligehold krævede en løsning. Alle var enige – den gamle rutebilstation blev jævnet med jorden. Så langt så godt.

I Ans er bustrafikken glædeligvis uændret på et højt niveau. På en almindelig dag standser mere end 60 busser i byen ved Tange Sø. Men faciliteterne lod vente på sig. Silkeborg Kommune lod stå til i mange måneder uden nogen plan for, hvad der præcis skulle ske og hvornår. Ikke en lyd hørtes fra kommunen. Lokalrådet i Ans samt diverse involverede interessenter har ved flere lejligheder skrevet til kommunen med ønske om at få genetableret et anstændigt busstoppested. Det synes åbenlyst for de fleste, at Ans’ placering og omfanget af bustrafikken retfærdiggør ordentlige læskure og ventefaciliteter samt toiletter – meget gerne med betalingsmulighed.

Senest har kommunen opsat to gamle, brugte skure op. Skurene er fra 70’erne eller 80’erne, og de er både gennemtærede af rust og har falmede grønne sider efter årtiers påvirkning af solen. Det er naturligvis ikke tilfredsstillende. Vi vil som borgere i Ans gerne opfordre Silkeborg Kommune til at rykke frem i bussen og indgå en ordentlig lokumsaftale med os her i Ans, så passagererne kan få tidssvarende venteskure og toiletter. Lad os vise dem ovre i København og andre steder, at vi laver ordentlige og tidssvarende løsninger her i det midtjyske!