Aktuelt    |    Om Ans    |    Erhverv    |    Foreninger    |    Institutioner    |    Boliger til salg i Ans    |    Kontakt


Artikel

Stop Lakseklynkeriet

Nu må lakse-folket stoppe deres klynkeri. Der er ikke nogen, der har taget noget fra sportsfiskerne. I hele deres levetid har Tange Sø eksisteret, og det vil den såmænd også gøre, når de skal herfra. Det handler om, at lakse-folket vil tilkæmpe sig større lakse-territorium på andres bekostning, nemlig den almene brede befolkning, der elsker den naturskønne Tange Sø. Vil lakse-folket have flere laks ovenfor Tange-værket, må de tænke konstruktivt med udgangspunkt i, at Tange Sø er der og altid vil være der. Man skal yde, før man kan nyde. Lakse-folket skulle tage på ekskursion til Norge, og se hvordan man gør der.

Og nu vil lakse-folket til at demonstrere. Nej, den er for langt ude. Man vil demonstrere mod en lovlig drevet næsten 100 år gammel virksomhed, for at udvide sit eget territorium. Hvis lakse-folket vil demonstrere alle steder i Europa, hvor mennesket har reguleret kyster og vandløb, så får de travlt, og vi ser dem så forhåbentlig ikke ved Tange Sø de næste 100 år. Go´tur.

For næsten 100 år siden lavede mennesket en oversvømmelse – naturen formede den smukke Tange Sø med en fantastisk flora og fauna.
Kristi Himmelfartsdag havde jeg fornøjelsen at ro fra Tange til Ans og tilbage igen. Vi startede i en sagte brise fra Tange og rundede hurtigt de 3 stubbe ved Næsset og fortsatte indenom Hugormeøen. Vi så svaner bruge søen som startbane, vi så gravænder med ællinger, vi så 2 fiskehejre, og vi så mennesker forskønne deres smukt beliggende huse ned til søen. Nogle kom forbi på deres racercykler på Tange Søvej og andre spillede golf med søudsigt. Da vi nåede Ans, børstede søen tænder, og vi kæmpede mod bølger og vind, før vi vendte næsen mod Tange igen. Jo, det var igen en god dag på Tange Sø – kun i glimt blev den gode stemning ødelagt – nemlig når man kom til at tænke på det egoistiske laske-folk – et lille mindretal der for egen vinding vil ødelægge den skønne rekreative Tange Sø for den store brede befolkning.

Tange Sø er et fantastiks åndehul for midtjyder med langt til kysten, som andre søer er det andre steder. Vi vil ikke bytte Tange Sø væk for noget på jorden.

Med venlig hilsen
Familien Thorsen
Klokkelyngen 2
8643 Ans

Thorsen@it.dk